Akkor is városi lány...(?)

Akkor is városi lány...(?)

Miért költözik valaki külföldre/ falura/ városba/ tengerpartra?

Te hova költöznél?

2021. július 15. - Akkorisvárosilány

koltozes.jpg

Úgy gondolom, hogy a költözés maga egy változás iránti igényből fakad. Változás, mert a régi már nem jó, nem olyan, másra, jobbra, szebbre, stb. vágyik az ember.

Sok olyan példát láttam, hogy emberek azért költöztek külföldre, lehetőleg minél messzebbre, mert azzal eltávolodtak az addigi életüktől, másképp tudtak az életükre nézni, vagy egész egyszerűen változni akartak, de úgy érezték egyhelyben, azon a helyen nem tudnak.

Vannak esetek, amikor a környezet változása segít és valóban tudsz változtatni, de a csapda ott van, ha csak magától a környezet változásától várod a változást. Ugyanis az, hogy hogyan érzed magad NEM FÜGG/ NEM FÜGGHET az aktuális lakhelyedtől. Ha most épp felhördülsz, vagy felmordulsz, hogy persze, ja a gép mögül írogat de hát mennyivel jobb már egy tengerparton, mint itt a panelben/ albérletben/ házban lenni, akkor az a helyzet, hogy ezzel a dologgal neked feladatod van. De ne aggódj, ahogy haladunk előre a blogban szépen kitérünk minden ilyen témakörre is.

Szóval, hogy miért is költözik valaki, azaz én falura?

Jómagam 27 évig budapesti lány voltam, azaz inkább pesti egy pár évig budai, meg egy pár hónapig óbudai. Aztán jött az igazi szerelem, mint a filmekben, amikor minden egy csapásra felfordul és akkor lettem először nagyvárosi, ami nem Pest. Az évek múlásával egyre sűrűbb lett a város is, és egy nap azt vettem észre, hogy nem kapok levegőt. Hiába a családi ház, hiába a víz közelsége, a közelben lévő minden négyzetcentire ikerházakat húztak fel, az egész kertváros elkezdett zsúfolt belvárosi hangulatot ölteni. Ezért jött az ötlet, hogy menni kell. Két opció volt, az egyik egy nagyon messzi tengerpart, a másik pedig Budapest 1 órás vonzáskörzete. Így esett a választás egy 500 fős falura. Itt minden reggel a szarvasok legelésző látványára ébredek, végignézhetem tavasszal a rókák násztáncát, része lehetek, ahogy tavasszal megtelik élettel a természet, a cicák kigömbölyödnek, majd lefialnak. Mivel se zaj, se fényszennyezés nincs az erdő közepén nyáron olyan csillagos az ég, amilyet még soha,de soha nem láttam. Ősszel elindul az elvonulás időszaka, télen pedig etethetjük a vadállatokat, akik a csodaszép kinézetükkel örvendeztetnek meg minket cserébe.

És hogy miért nem külföld? Azt gondolom, hogy külföldre akkor fogunk költözni, amikor itthon már mindent kimaxoltunk. De tényleg mindent. Addig csak menekülés lett volna a részünkről és hát mi nem vagyunk ilyen ijedősök �.

Te miért, és hova költöznél?

A bejegyzés trackback címe:

https://akkorisvarosilany.blog.hu/api/trackback/id/tr3916626808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása