Akkor is városi lány...(?)

Akkor is városi lány...(?)

Mit szól(sz) hozzá?

2021. július 09. - Akkorisvárosilány

suttogas.jpg

A falu és a város közötti alapvető különbség, hogy a városban úgy el tudsz bújni, hogy soha senkinek fel sem tűnsz. A szomszédod talán annyit tud rólad, hogy van az a zárkózott / nyitott/ csendes/ cserfes lány/ asszony, aki mindig köszön / sose köszön / mindig mosolyog / általában szomorú. De mivel fogalmad sincs ki ő, soha egy mondatot nem váltottál vele az ő megítélése nem az életed része. Bármikor el tudsz tűnni, ki tudsz tűnni. Amihez éppen kedved van. De semmin se változtat se ez, se az. Ugyanis olyan sok az ember, annyi az autó, annyi impulzus éri az embereket a városban, hogy csak akkor vagy látható, ha épp akarod, hogy látható légy.

Na de a falu....a falu az egészen más. Ha épp kis falut választasz, mint én, akkor jó ha van 400-500 ember, akikből 20-30 emberrel találkozol aktívan egy nap. Ezt is általában a kisboltban, vagy a kocsmában, kocsma előtt. Mivel sokkal kevesebb az impulzus, sokkal kevesebb a történés, ezért itt nem tudsz csak úgy eltűnni. Még ha láthatatlan is akarsz maradni, lehetetlen. Ha csendes vagy az lesz a téma, ha beszédes, akkor az amit mondasz, vagy az amit éppen soha nem is mondtál. Mivel már egy ideje nem a mások által gondolt, mondott dolgok alapján állítom be a napi hangulatomat, ezért én például jókat mosolygok a pletykákon. Egy pár dolgot hallottam már vissza magunkról, de én jól szórakoztam. Viszont megismertem olyan helybelieket, akiket nagyon is tud bántani egy -egy visszakerült kósza pletyi. De vajon miért? Miért fontos az, hogy mit gondolnak rólunk? Fontos- e egyáltalán? Hogyan és miért alakulnak ki a szóbeszédek? Gondolkoztál már azon, hogy hogyan tudnád függetleníteni magad ezektől az érzésektől?

Amit én eddig megtapasztaltam az az, hogy csak és kizárólag TE vagy felelős a saját életedért. Ezért ebbe beleszólása senkinek nem lehet. Ugyanis bármi is történik veled, az veled történik. Nem a szomszéddal, nem a haveroddal veled. Pont emiatt nem is szabad hagynod, hogy hatással legyen rád más VÉLEMÉNYE. Ugyanis valódi tapasztalata, tudása a te életed felett SENKINEK nem lehet. Csak véleménye. Azt meg hallgasd meg, ha gondolod, ha van benne értékes gondolat, akkor építsd be az életedbe. De ha nem találsz benne semmi értékeset, akkor meg......hát két füled van…. :).

107367520_10159838257888356_883580692489340202_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://akkorisvarosilany.blog.hu/api/trackback/id/tr5216617248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása