Akkor is városi lány...(?)

Akkor is városi lány...(?)

„Ha azt mondod ügyes vagyok, akkor jobban megy!”

Avagy miért fontos a döntés és mit befolyásol?

2021. július 23. - Akkorisvárosilány

shutterstock_426966097.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ha azt mondod ügyes vagyok, akkor jobban megy!”- mondta az egyik nap a majdnem 6 éves lányom és elgondolkoztam.

Ha valamit sokszor mondunk el, akkor igaznak hiszik. Íme tehát a kérdés: tényleg akkora lenne a különbség falu és város között? Vagy csak mivel azt hisszük, hogy nagy a különbség ezért találunk sok különbséget?

Én azt mondom, hogy valaminek igaznak kell lennie.

Íme tehát az én verzióm:

- csak külsőségekben van különbség a falusi és a városi élet között, ha úgy akarod.

Hogy értem ezt? Úgy, hogy TE DÖNTESZ. Dönts, hogyan szeretnél élni. Én döntöttem. Szeretnék pörgést az életemben, de nyugalomra is vágyok.  Nem akarok minden alkalommal elutazni, amikor nyugalmat akarok, tehát olyan helyre kell költöznöm, ahol az estéim és a hétvégéim nyugisok. De nem zárkózom be, tehát hétköznap mehet a pörgés, a munka, a barátok. Ezért egy olyan hibrid, ingázó életmódod folytatok, amiben a hétköznapok terheltebbek ugyan, de ahogy hazafele elhagyjuk a pályát indul a nyugalom és mire hazaérkezem, már mindent tudok, hogy mi történt az oviban, ki mivel játszott és kitaláljuk közösen, hogy mi legyen a vacsora. Amit aztán nyugalomban, ha lehet akkor a szabad ég alatt fogyasztunk el. Tehát az én életemben nincs különbség abban ,hogy falun vagy városban élek, az életem minőségét nem a külsőségek határozzák meg. 

A bejegyzés trackback címe:

https://akkorisvarosilany.blog.hu/api/trackback/id/tr6216628204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása